mero مايلي نشيط ||
عدد المساهمات : 54 تاريخ التسجيل : 29/05/2010
| موضوع: سمك ملفوف بالفويل اية رايك الإثنين مايو 31, 2010 3:01 pm | |
| المقادير
كيلو سمك – زيت - ملح – فلفل إسود – كمون – ليمون – ع ثمرة بطاطس – شطة – ملعقة ثوم مفرى – كرفس أو كزبرة خضراء – 2 بصلة – زيت – ورق فويل .
طريقة التجهيز
يغسل السمك ويتبل بالملح والكمون والشطة والثوم المفرى والليمون . - يقطع البصل والكرفس والبطاطس حلقات . - يفرد ورق الفويل ويرص فيها السمك – البطاطس والبصل والكرفس وترش عليها قليل من الزيت ونقلبها مع بعضها . - تلف الورقة من جميع الجهات وتغلق وتوضع فى صينية فى الفرن . - تزج فى فرن متوسط الحرارة لمدة نصف ساعة . - نفتح الورق الفويل لكى يتبخر الماء من السمك ويجف ويحمر وهو داخل الفرن . - يجمل الطبق بالبقدونس ويرص عليه قطع السمك والبطاطس ويقدم ساخناً | |
|